Home » Terină de dorada şi portocale

Terină de dorada şi portocale

1.Găteşte fileurile de peşte la aburi pentru 15 minute. Pune-le apoi în mixer, adaugă ouăle şi frişca lichidă. Amestecă totul, dar peştele să nu fie chiar pastă. Sărează, piperează după gust.

2.Spală bine portocalele şi rade coajă pe răzătoarea mică. Adaugă 2 linguriţe de răzătură în compoziţia de peşte şi amestecă bine. Încinge cuptorul şi pune înăuntru un vas cu apă pentru bain marie.

3.Tapetează o formă chec (sau de terină) cu folie de aluminiu şi toarnă compoziţia de peşte, apăsând bine. Înveleşte cu folie şi dă la cuptor, în bain marie, la foc potrivit, pentru 40 de minute.

4.Între timp, prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Separat, într-o crăticioară, pune sucul obţinut prin stoarcerea celor portocale, restul de coajă de portocală rasă, sare şi piper. Lasă pe foc până clocoteşte. Ia de pe foc şi lasă deoparte până când e gata peştele.

5.Scoate peştele din cuptor, dă folia la o parte şi lasă să se răcească. Amestecă gelatina cu sucul de portocale. Scoate terina din formă şi toarnă jeleul de portocale. Dă la rece 10 minute. Pune terina la loc în formă, peste jeleul întărit, şi lasă totul la rece 1 oră. Serveşte rece tăiată felii.

Sugestie : Poţi pune coajă de portocală tăiată un picuţ mai mare şi poţi adăuga în jeleu şi o lingură de suc de limetă.

Poza principala

terina_de_dorada_mica.jpg

1 kg fileuri de dorada
500 ml frişcă lichidă
3 ouă
4 portocale
3 pliculeţe de gelatină
sare
piper

Terina de dorada și portocale este un antreu sofisticat, ideal pentru mesele cu musafiri pretențioși.
Numar de portii
6
Facebook Comments