1. Pregăteşte îngheţata de vanilie: taie batoanele de vanilie pe lung şi scoate miezul cu vîrful cuţitului. Pune şi conţinutul şi cojile de vanilie într-un recipient în care ai turnat laptele, frişca lichidă şi zahărul. Lasă pe foc până dă în clocot, apoi acoperă şi lasă la infuzat circa jumătate de oră.
2. Între timp, pregăteşte îngheţata de căpşune: pune laptele, frişca lichidă şi zahărul într-o crăticioară. Lasă să fiarbă, apoi închide focul şi lasă să se răcorească. Spală căpşunele, rupe codiţele şi pune la blender. Trece piureul obţinut printr-o sită și toarnă-l peste compoziţia de lapte şi dă la rece.
3. Întoarce-te la îngheţata de vanilie: amestecă bine gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o spumă albicioasă şi densă. Adaugă infuzia de lapte și pune totul la fiert amestecând continuu până capătă consistenţă.
4. Varsă compoziţia într-o formă şi lasă la rece, să se întărească înainte să pui şi cealaltă îngheţaţă. Scoate după o oră şi adaugă deaupra îngheţata de căpşuni.
5. Introdu imediat la congelator, cel puţin 4 ore. Serveşte desertul decorat cu căpşune proaspete!
Sugestie. Înlocuieşte căpşunele cu fructe de pădure, mai spre toamnă, când e sezonul lor. Efectul vizual e spectaculos şi gustul, pe măsură!
credit foto: Photoland/Profimedia
Îngheţata de vanilie:
2 batoane de vanilie
250 ml lapte
150 ml frişcă lichidă
100 g de zahăr
6 gălbenuşuri
Îngheţata de căpşune:
250 ml lapte
150 ml frişcă lichidă
150 g de zahăr pudră
400 g de căpşune parfumate
Adaugă comentariu