Home » Terină de miel cu dovlecei

Terină de miel cu dovlecei

1.Taie carnea de miel în cuburi mici. Curăţă şi toacă fin căţelul de usturoi. Spală pătrunjelul. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi căleşte cuburile de carne. Adaugă măslinele, usturoiul şi pătrunjelul tocat, sărează şi piperează, apoi acoperă şi găteşte la foc mic 10 minute. Pregăteşte o tavă de chec.

2.Spală dovleceii şi fierbe unul întreg (sau unul şi încă o bucată, astfel să acopere ca lungime tava) 20 de minute la abur. Taie restul dovleceilor în felii fine şi fierbe-i 5 minute la aburi. Pune gelatina în apă rece, la înmuiat.

3.Înfierbântă supa de legume şi după ce ai aluat-o de pe foc, pune foile de gelatină şi amestecă bine.

4.Tapetează forma de chec cu o folie alimentară, aşază felii de dovlecei fundul vasului, apoi pe pereţii laterali. Umple o treime forma cu amestecul de carne, apoi pune dovlecelul întreg şi adaugă restul de carne. Toarnă deasupra supa de legume cu gelatină şi las-o să se răcească, după care pune terina la frigider pentru 24 de ore înainte de servire.

foto: Photoland/Photocuisine

 

Aspic fantezie

Poza principala

terina_de_miel_mica.jpg

850 g de pulpă de miel dezosată
3 dovlecei
75 g de măsline verzi fără sâmburi
1 căţel de usturoi
3 fire de pătrunjel
4 foi de gelatină
500 ml de supă de legume
1 lingură cu ulei de măsline
Piper
Sare

 

Aspic cu legume

Fină şi spectaculoasă, această terina se potriveşte perfect meselor festive.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.