1.Taie carnea de miel în cuburi mici. Curăţă şi toacă fin căţelul de usturoi. Spală pătrunjelul. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi căleşte cuburile de carne. Adaugă măslinele, usturoiul şi pătrunjelul tocat, sărează şi piperează, apoi acoperă şi găteşte la foc mic 10 minute. Pregăteşte o tavă de chec.
2.Spală dovleceii şi fierbe unul întreg (sau unul şi încă o bucată, astfel să acopere ca lungime tava) 20 de minute la abur. Taie restul dovleceilor în felii fine şi fierbe-i 5 minute la aburi. Pune gelatina în apă rece, la înmuiat.
3.Înfierbântă supa de legume şi după ce ai aluat-o de pe foc, pune foile de gelatină şi amestecă bine.
4.Tapetează forma de chec cu o folie alimentară, aşază felii de dovlecei fundul vasului, apoi pe pereţii laterali. Umple o treime forma cu amestecul de carne, apoi pune dovlecelul întreg şi adaugă restul de carne. Toarnă deasupra supa de legume cu gelatină şi las-o să se răcească, după care pune terina la frigider pentru 24 de ore înainte de servire.
foto: Photoland/Photocuisine
850 g de pulpă de miel dezosată
3 dovlecei
75 g de măsline verzi fără sâmburi
1 căţel de usturoi
3 fire de pătrunjel
4 foi de gelatină
500 ml de supă de legume
1 lingură cu ulei de măsline
Piper
Sare
Adaugă comentariu