1. Spală foarte bine vânăta şi tai-o felii subţiri, în lung, pe care le prăjeşti apoi în puţin ulei. Dar numai cât să se rumenească. Le scoţi pe platou, pe hârtie absorbantă .
2. Pune ardeii la copt, curăţă-i de pieliţă, cotoare, seminţe şi vinişoare şi aşază-i şi pe ei deoparte.
3. Pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor, amestec-o apoi cu brânza de vaci. Asezonează, după cum îţi place, cu sare, piper negru măcinat şi oregano. Adaugă şi un pic de ulei de măsline, să fie mai cremoasă.
4. Unge cu ulei o formă de chec şi tapeteaz.o cu feliile de vânătă: pe fund şi pe pereţi, lăsând să dea şi peste margini. Puneîn continuare un strat de brânză, un strat de ardei, iar un strat de brânză şi din nou ardei.
5. Şi tot aşa până se termină ingredientele, iar deasupra e brânză. Acoperi acum cu vinete. În fine, întinzi folie de aluminiu peste terină, presând uşurel şi uniform, pe toată suprafaţa. Pui pe foc foarte mic (eventual pe baie de abur) pentru 20 de minute.
6. Între timp, prepară sosul : Aureşte curry-ul într-o tigaie, cam un minut, apoi stinge cu iaurt şi amestecă energic, să se omogenizeze. Lasă terina să se răcească şi serveşte tăiată felii, cu sos de curry.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie
Poate nu-ţi place curry. Nu-i nimic, terina asta este minunată şi cu un sos de iaurt şi usturoi.
1 vânătă mică
3 ardei capia
400 g brânză grasă de vaci
5 foi de gelatină (1 plic cu gelatină)
pentru sos:
½ linguriţă de curry
125 g iaurt gras
Adaugă comentariu