1. Spala cartofii și pune-i la fiert, în coaja, în apa cu sare. Fierbe, în vase separate, fasolea verde fi deluta și morcovii curatati. Dupa ce au fiert, scurge fasolea, taie morcovii bastonașe, iar cartofi i curata-i și taie-i cuburi mai mari.
2. Bate smântâna cu ouale și un praf de sare. Adauga brânza zdrobita cu furculita. Unge o forma termorezistenta cu unt. Așaza un strat de morcovi, câteva linguri din amestecul de smântâna, apoi un strat de fasole verde, din nou amestec de smântâna și un strat de cartofi .
3. Repeta operatiunea pâna umpli forma. Coace 45 de minute. Lasa sa se racoreasca, dupa care rastoarna terina și taie felii grosute.
Știai? Terina este o specialitate de origine franceza, servita sub forma de chec, la temperatura camerei.
1 kg cartofi
1 borcan fasole verde
1 kg morcovi
300 g brânza telemea
100 g smântâna
3 oua
2 linguri cu unt
sare
Adaugă comentariu