Home » Promo » Tinereţe cu ceai roşu
Promo

Tinereţe cu ceai roşu

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Originar din Africa, ceaiul roşu se mai cheamă şi rooibos. Şi, datorită concentraţiei de ingrediente care pur şi simplu nimicesc radicalii liberi, e un soi de elixir al tinereţii.
rooibos.jpg

Pe langă efectul de stimulare a metabolismului şi a imunităţii, datorat conţinutului bogat de antioxidanţi, vitamine şi minerale (în special calciu, magneziu, potasiu şi fluor), ceaiul roşu ajută digestia, combate constipaţia, înlătură stările de greaţă şi durerile localizate în epigastru – zona superioară şi mediană a abdomenului. Precum ceaiul verde, şi cel de culoare roşie are proprietăţi anticancerigene şi efect tonifiant.

 

Bun pentru copii

Spre deosebire însă de fratele său verzui, ceaiul roşu nu conţine cofeină, deci poate fi administrat fără grijă copiilor (contribuie la dezvoltarea sistemului osos şi a danturii), iar adulţii se pot bucura de gustul lui din zori şi până-n seară, căci nu are efect agitant. De asemenea, în compoziţia sa nu găsim acid oxalic, ceea ce face ca ceaiul roşu să poate fi utilizat şi de persoanele care suferă de pietre la rinichi.

 

Spală toxinele cu ceaiuri!

 

Binecuvântare pentru siluetă şi piele

Prin acţiunea sa antioxidantă şi de luptă împotriva radicalilor liberi, ceaiul roşu menţine aspectul sănătos şi tânăr al pielii. Mai mult, rooibos-ul creşte absorbţia de fier in organism (deci nu mai regăsim aici contraindicaţiile prezente în cazul ceaiului verde), calmează sistemul nervos şi contribuie la topirea kilogramelor în plus.

 

Antioxidant de top!

Activitatea antioxidantă a ceaiului roşu este echivalentă cu aceea a 22 de fructe şi legume, inclusiv portocale, morcovi sau broccoli.

 

Secrete de… ceai negru

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.