
Ingrediente
1 pachet de pișcoturi (400 g) de bună calitate
4 ouă
8 linguri zahăr
1/2 kg mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă sau frișcă lichidă
1/2 kg căpșune
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri și freci gălbenușurile cu zahărul până devin spumă. Adaugi apoi peste gălbenușuri mascarpone și încorporezi bine. Bați spumă tare albușurile, cu un praf de sare, până rămâne spuma pe tel sau pe paletele mixerului. Amesteci apoi spuma de albușuri cu crema de mascarpone și gălbenușuri. Bați frișca cu zahăr după gust și o adaugi în crema formată mai înainte. Iei căpșunele, le cureți, le speli și le tai fâșii. Apoi le lași să stea puțin pentru a-și lăsa sucul. Scurgi căpșunele de sucul lăsat și începi să montezi prăjitura. În sucul căpșunelor înmoi pișcoturile și formezi cu ele primul strat (într-un vas de yena sau o tavă), apoi pui cremă și din nou căpșune. Continui cu pișcoturi înmuiate în suc de căpșune și tot așa până se termină ingredientele. În funcție de tavă, pot fi mai multe straturi sau mai puține. Pentru decor, poți folosi doar cremă sau cremă și câteva căpșune. Lași tiramisu la frigider timp de 6-8 ore și apoi îl poți servi. Este delicios, ușor și răcoros. Poftă bună!
Adaugă comentariu