1.Amestecă gălbenușurile cu zahărul și pune-le la bain-marie, amestecând până obții o cremă fină, deschisă la culoare, dar legată. Dă deoparte, amestecând să se răcorească.
2.Amestecă mascarpone cu o lingură și încorporează treptat crema de gălbenușuri. La final, adaugă vanilia.
3.Înmoaie pișcoturile, pe rând, în cafeaua aromată și așază-le în tavă. Toarnă jumătate din crema de mascarpone, așază al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și pune ultimul strat de cremă.
4.Pudrează deasupra cu cacao, acoperă cu o folie și dă la rece peste noapte.
5.Este un desert ușor, care poate fi savurat chiar și de femeile însărcinate (crema nu conține ou crud).
credit foto: Guliver/Thinckstock
2-3 pachete cu pișcoturi
6 gălbenușuri
100 g zahăr pudră
1 linguriță cu esență de vanilie
500 g mascarpone
400 ml cafea tare, aromată (sortimentul irish coffee este minunat!)
cacao pentru pudrat
Adaugă comentariu