Tiramisu cu crema light

1.Amestecă gălbenușurile cu zahărul și pune-le la bain-marie, amestecând până obții o cremă fină, deschisă la culoare, dar legată. Dă deoparte, amestecând să se răcorească.

2.Amestecă mascarpone cu o lingură și încorporează treptat crema de gălbenușuri. La final, adaugă vanilia.

3.Înmoaie pișcoturile, pe rând, în cafeaua aromată și așază-le în tavă. Toarnă jumătate din crema de mascarpone, așază al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și pune ultimul strat de cremă.

4.Pudrează deasupra cu cacao, acoperă cu o folie și dă la rece peste noapte.

5.Este un desert ușor, care poate fi savurat chiar și de femeile însărcinate (crema nu conține ou crud).

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

tiramisu_cu_crema_light_mi.jpg

2-3 pachete cu pișcoturi

6 gălbenușuri

100 g zahăr pudră

1 linguriță cu esență de vanilie

500 g mascarpone

400 ml cafea tare, aromată (sortimentul irish coffee este minunat!)

cacao pentru pudrat

Cine poate refuza o porție de tiramisu (?), mai ales că desertul este mult mai ușor pentru digestie. Încearcă rețeta de tiramisu cu crema fiartă si afla-i secretul!
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE