Home » Promo » Tiramisu cu fructe de padure
Promo

Tiramisu cu fructe de padure

1: Topeste ciocolata pe baie de aburi si las-o sa se racoreasca. Bate frisca si separat mascarpone, apoi amesteca cele doua compozitii.

2: Opreste 1 din crema, iar peste cealalta, toarna incet ciocolata topita. Amesteca usor si da la rece.

3: Inmoaie in cafeaua racita 3 din piscoturi, unul cate unul, si monteaza prajitura: blat din piscoturi, un strat de crema alb, strat de piscoturi, crema de ciocolata si tot asa pana termini crema si piscoturile pregatite.

4: Imbraca prajitura in piscoturi neinmuiate in cafea si leaga usor cu o funda decorativa. Da prajitura tiramisu la rece. Chiar inainte de servire, asaza deasupra fructe de padure.

Revista Bucataria de Azi

Tiramisu cu capsuni

Poza principala

tiramisu_cu_fructe_de_padure_mica.jpg

40-45 piscoturi
375 ml frisca lichida
250 ml mascarpone
70 g ciocolata
250 ml cafea la ibric
fructe de padure

Pentru o crema si mai fina de tiramisu, adauga in compozitia de mascarpone 2-3 linguri cu lapte condensat (nu lapte pentru cafea, ci unul special pentru prajituri; se gaseste in supermarketuri).
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • iami iami mi-sa facut o pofta nebuna :D…sigur o sa ma duc sa-mi cumpar ce trebuie si sa fac acest desety savuros..kre imi lasa gura apa..ahh…poopici
  • Cu tot respectul pentru rafinamentul acestei prajituri recomandate de dvs., dar denumirea de tiramisu este improprie . Crema tiramisu se realizeaza doar din brinza mascarpone, ou, zahar si rom fara alte improvizatii. Nu toate prajiturile cu brinza mascarpone si piscoturi inmuiate in cafea solubila (ness) se pot numi tiramisu.
  • Stim, Ciobymaster, dar ne-am permis sa o numim asa pentru a fi usor recongnoscibila si pentru a trimite lumea imediat cu gandul la piscoturi:) Unii chiar coc tiramisu, in timp ce altii folosesc blat normal de tort sau felii de cozonac. O legenda spune ca „tiramisu” ar insemna „pick me up”, referindu-se, desigur, la efectele zaharului si ale cafelei:) Hai sa ii spunem licenta poetica:)