- Separați albușurile de gălbenușuri.
- Vărsați smântâna într-un castron și lăsați-o la congelator pentru aproximativ 15 minute.
- Zdrobiți nucile și amestecați vinul dulce cu espresso.
- Lăsați foile de gelatină la înmuiat într-un castron cu apă atât cât să le acopere.
- Topiți foile de gelatină într-o lingură cu apă la foc mic.
- Lăsați gelatina să se răcorească.
- Bateți smântâna până obțineți textura unei creme, apoi încorporați gelatina.
- Treceți pișcoturile prin amestecul de vin și cafea, apoi așezați-le într-un vas cu pereți înalți.
- Amestecați smântâna cu gălbenușurile, nucile, zahărul și trei sferturi din cantitatea de cacao.
- Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.
- Încorporați spuma în compoziția de smântână.
- Turnați jumătate din acest amestec peste pișcoturi.
- Acoperiți crema cu încă un strat de pișcoturi date prin cafea și vin.
- Adăugați încă un strat de cremă și pudrați cu cacao.
- Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la rece pentru 12 ore.
Credit Foto: Fotolia/Brent Hofacker
Poza principala
- 350 ml smântână lichidă
- 150 g nuci
- 100 ml vin dulce
- 2 ouă
- 100 ml espresso
- 2 foi gelatină
- pișcoturi
- 50 g pudră cacao
- 100 g zahăr pudră
- un praf de sare
Simte-te mai aproape de Italia cu un tiramisu genial.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu