Deserturi & băuturi

Tiramisu cu vin dulce

  1. Separați albușurile de gălbenușuri.
  2. Vărsați smântâna într-un castron și lăsați-o la congelator pentru aproximativ 15 minute.
  3. Zdrobiți nucile și amestecați vinul dulce cu espresso.
  4. Lăsați foile de gelatină la înmuiat într-un castron cu apă atât cât să le acopere. 
  5. Topiți foile de gelatină într-o lingură cu apă la foc mic. 
  6. Lăsați gelatina să se răcorească. 
  7. Bateți smântâna până obțineți textura unei creme, apoi încorporați gelatina. 
  8. Treceți pișcoturile prin amestecul de vin și cafea, apoi așezați-le într-un vas cu pereți înalți.
  9. Amestecați smântâna cu gălbenușurile, nucile, zahărul și trei sferturi din cantitatea de cacao.
  10. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.
  11. Încorporați spuma în compoziția de smântână.
  12. Turnați jumătate din acest amestec peste pișcoturi.
  13. Acoperiți crema cu încă un strat de pișcoturi date prin cafea și vin.
  14. Adăugați încă un strat de cremă și pudrați cu cacao. 
  15. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la rece pentru 12 ore.

 Credit Foto: Fotolia/Brent Hofacker

Poza principala

tiramisu_cu_vin.jpg

  • 350 ml smântână lichidă 
  • 150 g nuci
  • 100 ml vin dulce
  • 2 ouă
  • 100 ml espresso
  • 2 foi gelatină
  • pișcoturi
  • 50 g pudră cacao
  • 100 g zahăr pudră
  • un praf de sare
Simte-te mai aproape de Italia cu un tiramisu genial.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE