Deserturi & băuturi

Tiramisu la pahar

Text
Tiramisu la pahar
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tiramisu_la_pahar__mg_7807.jpg

Ingrediente

250 g frișcă
300 g mascarpone
300 g brânză de vaci
120 g zahăr
1-2 pliculețe zahăr vanilat
1 linguriță scorțișoară
350 g fursecuri
150 ml espresso
50 ml cremă de whisky
800 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
cacao pentru decor

Mod de preparare

Amesteci brânza de vaci cu mascarpone, zahărul, zahărul vanilat și cu scorțișoara. Iei 6-8 pahare (depinde de mărime) cu picior sau boluri de înghețată și pui câte un strat de fursecuri. Le stropești apoi cu cafeaua în care ai pus crema de whisky, adaugi crema de brânză și câteva fructe de pădure. Așezi din nou un strat de fursecuri stropite cu cafea, cremă de brânză și din nou fructe. Ultimul strat trebuie să fie cremă de brânză, peste care presari cacao pudră din belșug. Înainte de a servi, lași paharele la rece câteva ore. Poți înlocui fructele de pădure și cu un singur fel de fruct, de sezon (ex. căpșune, fragi, zmeură etc.). Este un desert elegant și delicios!

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE