
Ingrediente
250 g frișcă
300 g mascarpone
300 g brânză de vaci
120 g zahăr
1-2 pliculețe zahăr vanilat
1 linguriță scorțișoară
350 g fursecuri
150 ml espresso
50 ml cremă de whisky
800 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
cacao pentru decor
Mod de preparare
Amesteci brânza de vaci cu mascarpone, zahărul, zahărul vanilat și cu scorțișoara. Iei 6-8 pahare (depinde de mărime) cu picior sau boluri de înghețată și pui câte un strat de fursecuri. Le stropești apoi cu cafeaua în care ai pus crema de whisky, adaugi crema de brânză și câteva fructe de pădure. Așezi din nou un strat de fursecuri stropite cu cafea, cremă de brânză și din nou fructe. Ultimul strat trebuie să fie cremă de brânză, peste care presari cacao pudră din belșug. Înainte de a servi, lași paharele la rece câteva ore. Poți înlocui fructele de pădure și cu un singur fel de fruct, de sezon (ex. căpșune, fragi, zmeură etc.). Este un desert elegant și delicios!
Adaugă comentariu