Pregăteşte crema astfel: freacă gălbenușurile cu zahărul. Încorporează crema de mascarpone și albușurile bătute spumă folosind o lingură.
Toarnă esenţa de rom sau brandy în cafeaua pregătită la filtru. Înmoaie pişcoturile în cafeaua rece şi aşază câte o jumătate de pişcot în pahar, apoi câte două linguri din compoziţia de mascarpone, pudrează cu cacao şi iar o jumătate de pişcot. Ultimul rând să fie de cremă.
Pudrează paharele cu cacao și dă la rece pentru 2-3 ore! Înfige câte un pişcot (neînmuiat în cafea) în fiecare pahar și servește acest tiramisu celor dragi. Poftă bună!
Știai? Se crede că acest desert de tiramisu – unul dintre cele mai cunoscute deserturi italieneşti – îşi are originile în secolul 15.
200 grame de pişcoturi (1 pachet)
250 grame mascarpone (1 cutie)
3 ouă
3 linguri generoase de zahăr
500 ml cafea la filtru
cacao (pentru pudrat)
esenţă de rom (sau 3 linguri de brandy sau cherry)
Adaugă comentariu