- Pentru început caramelizați arahidele.
- Împrăștiați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Separat puneți 2 lingurițe de zahăr într-o tigaie la foc mic și mențineți pe foc până când acesta se topește.
- Turnați caramelul obținut peste arahide până sunt acoperite uniform.
- Pentru tiramisu amestecați cafeaua împreună cu lichiorul într-un bol și lăsați-l deoparte.
- Combinați gălbenușurile împreună cu zahărul și mențineți vasul pe baie de abur amestecând permanent, până când amestecul capătă o culoare gălbuie.
- Îndepărtați vasul de pe sursa de foc și lăsați amestecul să se răcească pentru 5 minute.
- Încorporați mascarponele în compoziția obținută.
- Într-un alt bol, bateți spumă albușurile, apoi turnați amestecul de mascarpone în aceasta spumă.
- Pentru asamblare, scufundați câte un pișcot până la jumătate în amestecul de cafea și apoi așezați-l în vasul în care urmează să montați prăjitura.
- Continuați până finalizați primul strat, peste care turnați crema de mascarpone și presărați arahide caramelizate.
- Repetați opreațiunea cu următorul strat de pișcoturi, cremă de mascarpone și arahide.
- Introduceți vasul la rece pentru minim 8 ore sau pe timpul nopții.
Credit Foto: Fotolia/ Boyarkina Marina
Poza principala
- 2 lingurite zahar
- 150 g arahide prăjite, fărâmițate
- 170 ml espresso
- 90 ml lichior cu aromă de cafea
- 6 gălbenușuri
- 3 linguri zahăr
- 680 g mascarpone
- 3 albușuri ouă
- 30 bucăți pișcoturi
Cu aceste desert nu ai cum să greșești. Este combinația perfectă.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments
Adaugă comentariu