Deserturi & băuturi

Tiramisu sarat cu arahide

  • Pentru început caramelizați arahidele.
  • Împrăștiați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Separat puneți 2 lingurițe de zahăr într-o tigaie la foc mic și mențineți pe foc până când acesta se topește.
  • Turnați caramelul obținut peste arahide până sunt acoperite uniform.
  • Pentru tiramisu amestecați cafeaua împreună cu lichiorul într-un bol și lăsați-l deoparte.
  • Combinați gălbenușurile împreună cu zahărul și mențineți vasul pe baie de abur amestecând permanent, până când amestecul capătă o culoare gălbuie. 
  • Îndepărtați vasul de pe sursa de foc și lăsați amestecul să se răcească pentru 5 minute.
  • Încorporați mascarponele în compoziția obținută.
  • Într-un alt bol, bateți spumă albușurile, apoi turnați amestecul de mascarpone în aceasta spumă.
  • Pentru asamblare, scufundați câte un pișcot până la jumătate în amestecul de cafea și apoi așezați-l în vasul în care urmează să montați prăjitura.
  • Continuați până finalizați primul strat, peste care turnați crema de mascarpone și presărați arahide caramelizate.
  • Repetați opreațiunea cu următorul strat de pișcoturi, cremă de mascarpone și arahide.
  • Introduceți vasul la rece pentru minim 8 ore sau pe timpul nopții.

  Credit Foto: Fotolia/ Boyarkina Marina

Poza principala

tiramisu_sarat_arahide.jpg

  • 2 lingurite zahar
  • 150 g arahide prăjite, fărâmițate
  • 170 ml espresso
  • 90 ml lichior cu aromă de cafea
  • 6 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr
  • 680 g mascarpone
  • 3 albușuri ouă
  • 30 bucăți pișcoturi
Cu aceste desert nu ai cum să greșești. Este combinația perfectă.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE