Home » Tiropita (plăcintă cu branză)

Tiropita (plăcintă cu branză)

1. Într-un castron, sfărâmă brânza feta împreună cu celelalte brânzeturi și ouăle bătute. Amestecul trebuie să fie omogen și nu foarte moale.

2. Intinde cu grijă aluatul de plăcintă, taie-l sub formă de fasii late de 10 cm, unge-le cu unt topit și pune într-un capăt, pe mijloc, cate o lingură cu compoziție de brânză. Împăturește cu atenție, dându-le formă de triunghi.

3. Așază plăcințelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu unt și dă-le la cuptor 15 minute ori până ce capătă o culoare arămie și apetisantă.

credit foto: © Nenov Brothers – Fotolia.com

Placinta taraneasca cu dovleac

Poza principala

tiropita_fotolia_48004621_subscription_xxl.jpg_c_nenov_brothers_-_fotolia.com_mica.jpg

450 g brânză feta

120 g cremă de brânză

30 g brânză cu mucegai

450 g brânză ricotta

5 linguri cu parmezan ras

4 ouă mari

900 g aluat de placintă

200 g unt topit

 

Plăcintă grecească

Cea mai grozavă plăcintă cu brânză… în stil grecesc!
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.