Un preparat delicios și foarte rapid.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 3 linguri ulei măline
- 1 ceapă roșie mică
- 4 ardei roșii, fără semițe și tăiați cuburi
- 150 g cârnați chorizo, feliați
- 2 căăței de usuroi, curățați și tocați mărunt
- 1 1/2 linguri oțet sherry
- 3 linguri sherry
- 600 g năut fiert și scurs
- 100 ml stoc pui
- 20 g creveți decorticați
- 70 g spanac
- o mână frunze busuioc
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Încingeți două linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare și căliți ceapa, ardeii și chorizo.
- După câteva minute, adăugați usturoiul.
- Lăsați câteva minute să se întrepătrundă aromele, apoi adăugați sherry și oțetul de sherry.
- Mențineți preparatul la foc potrivit până când începe să scadă.
- Adăugați năutul și stocul de pui.
- Fierbeți timp de 10 minute.
- Separat, dacă folosiți creveți, căliți la foc mediu într-o cratiță și adăugați-i la final peste tocana de năut, împreună cu spanacul, busuiocul și condimente după gust.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu