Foto
Fotolia/ nolonely
Legume sănătoase și o explozie de arome într-un singur castron.

Ingrediente pentru 8-10 porții:
- 1 linguriță ulei măsline
- 1 ceapă, tăiată cuburi
- 2 cartofi tăiați cuburi
- 1 lingură sare
- 1 lingură curry
- 1 lingură zahăr brun
- 1 lingură ghimbir tocat
- 3 căței usturoi
- 1/8 linguriță piper cayenne
- 1 linguriță zahăr brun
- 600 ml supă legume
- 2 cutii năut, scurse și clătite
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roșu
- 1 cutie roșii cuburi
- 1 bucată conopidă
- piper negru
- 250 g lapte de cocos
- 200 g spanac
Modalitate de preparare:
- Încălziți uleiul într-o oală și gătiți ceapa pentru 5 minute.
- Adăugați cartofii și sarea. Mențineți pe foc pentru încă 5 minute.
- Adăugați curry, zahărul brun, ghimbirul, usturoiul tocat și piperul Cayenne. Gătiți pentru 30 de secunde.
- Adăugați 200 ml supă de legume și amestecați cu o lingură de lemn.
- Adăugați în continuare năutul, ardeiul gras verde și cel roșu, conopida, roșiile la conservă și restul cantității de supă.
- Gătiți pentru 50 de minute la foc potrivit.
- La final adăugați laptele de cocos și spanacul , lăsați să fiarbă pentru 5 minute și îndepărtați de pe sursa de foc.
- Completați cu sare dacă mai este cazul sau alte condimente.
Facebook Comments
Adaugă comentariu