- Tăiați feniculul în jumătăți, păstrând vârfurile cu frunze.
- Introduceți-l în blender împreună cu fileurile de anșoa, ceapa verde și ardeiul iute.
- Pasați toate ingredientele la viteză mare până la obținerea unei texturi cremoase.
- Turnați compoziția în cratiță, adăugați două linguri cu ulei de măsline.
- Mențineți tigaia pe foc mare, amestecând frecvent.
- Adăugați usturoiul zdrobit și vinul alb.
- Lăsați vasul pe foc să se gătească.
- După 4-5 minute, încorporați pasta de tomate și 350 ml apă fiartă.
- Presărați trei sferturi din frunzele de busuioc, pe deasupra.
- Porționați fileurile de pește în 4 bucăți egale.
- Adăugați-l împreună cu fructele de mare în tigaie.
- Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă.
- Pentru sos, pasați într-un mojar usturoiul cu puțină sare și piper, la care adăugați șofranul, iaurtul și zeama de lămâie.
- Când scoicile s-au deschis, peștele va fi gătit ( aproximativ 4 minute).
- Asezonați preparatul cu sare după gust și presărați restul frunzelor de busuioc.
- Serviți cu sosul de șofran.
Credit Foto: Fotolia/Brent Hofacker
Poza principala
- 400 g midii și scoici
- 4 creveți Tiger
- 400 g fileuri pește
- 1 legătura busuioc proaspăt
- 700 g pastă tomate
- 125 ml vin alb
- 2 căței usturoi
- ulei măsline
- 1 ardei iute roșu
- 4 cepe verzi
- 4 fileuri anșoa
- 1 bulb fenicul
Pentru sos:
- 1 cățel usturoi
- 1 vârf cuțit șofran
- 3 linguri iaurt natural
- jumătate lămâie
Iubesti fructele de mare? Încearcă această tocăniță de pește, servită cu sos de șofran.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu