Mâncăruri

Tocana de peste si fructe de mare

  1. Tăiați feniculul în jumătăți, păstrând vârfurile cu frunze.
  2. Introduceți-l în blender împreună cu fileurile de anșoa, ceapa verde și ardeiul iute.
  3. Pasați toate ingredientele la viteză mare până la obținerea unei texturi cremoase.
  4. Turnați compoziția în cratiță, adăugați două linguri cu ulei de măsline.
  5. Mențineți tigaia pe foc mare, amestecând frecvent.
  6. Adăugați usturoiul zdrobit și vinul alb.
  7. Lăsați vasul pe foc să se gătească.
  8. După 4-5 minute, încorporați pasta de tomate și 350 ml apă fiartă.
  9. Presărați trei sferturi din frunzele de busuioc, pe deasupra.
  10. Porționați fileurile de pește în 4 bucăți egale.
  11. Adăugați-l împreună cu fructele de mare în tigaie.
  12. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă.
  13. Pentru sos, pasați într-un mojar usturoiul cu puțină sare și piper, la care adăugați șofranul, iaurtul și zeama de lămâie. 
  14. Când scoicile s-au deschis, peștele va fi gătit ( aproximativ 4 minute).
  15. Asezonați preparatul cu sare după gust și presărați restul frunzelor de busuioc.
  16. Serviți cu sosul de șofran.

 Credit Foto: Fotolia/Brent Hofacker

Poza principala

tocana_de_peste.jpg

  • 400 g midii și scoici
  • 4 creveți Tiger 
  • 400 g fileuri pește
  • 1 legătura busuioc proaspăt
  • 700 g pastă tomate 
  • 125 ml vin alb
  • 2 căței usturoi 
  • ulei măsline 
  • 1 ardei iute roșu 
  • 4 cepe verzi 
  • 4 fileuri anșoa
  • 1 bulb fenicul

 Pentru sos: 

  • 1 cățel usturoi
  • 1 vârf cuțit șofran
  • 3 linguri iaurt natural
  • jumătate lămâie
Iubesti fructele de mare? Încearcă această tocăniță de pește, servită cu sos de șofran.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE