1.Încinge uleiul într-un wok şi căleşte ceapa, usturoiul, prazul, feniculul şi ţelina apio tocate mărunt. Ţine-le pe foc potrivit 10 minute sau până se pătrund.
2.Toarnă vinul, toşiile tocate cu tot cu suc, supa sau apa şi adu la temperatura de fierbere. Redu intensitatea focului, acoperă şi lasă să fiarbă un sfert de oră.
3.Adaugă peştele, şofrănelul, un praf de sare şi mai lasă pe foc alte 5-8 minute. Serveşte tocana de peşte cu garnitură de cartofi fierţi şi salată de valeriană şi un pahar cu vin bun.
credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
600 g file de peşte
1 ceapă potrivită
2 căţei de usturoi
1 fir de praz
1 fenicul mic
1 fir apio
125 ml vin alb sec
2 cutii de roşii în suc propriu
500 ml supă de peşte/legume/apă
1 lingură cu ulei
sofrănel
sare
Pentru serile cu cei dragi, pregăteşte-le o reţetă surprinzătoare, cu gust delicios.
Numar de portii
3-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu