Vegetarian & vegan

Tocana de vinete cu dovlecei

Text
Tocana de vinete cu dovlecei
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tocana_de_vinete_cu_dovlecei_img_9632.jpg

Ingrediente

3 vinete (900 g)
3 dovlecei (750 g)
1 ardei verde (75 g)
6 roșii (600 g)
2 căței de usturoi (10 g)
1 foaie de dafin
2 linguri ketchup dulce (50 ml)
2 linguri ulei de măsline (50 ml)
1/2 linguriță cimbru sau măghiran, după gust
1/4 linguriță sare
 

Mod de preparare

Cureți vinetele de coajă și le tai cuburi mai mari. Răzuiești coaja dovleceilor și îi tai cuburi mici sau îi dai pe răzătoarea mare. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii subțiri. Opărești roșiile, le decojești și le tai felii groase sau sferturi.

Încălzești uleiul și pui roșiile să fiarbă încet, câteva minute. Adaugi vinetele, dovleceii, ardeiul, usturoiul, ketchup-ul, plantele aromatice și sare dacă ai voie.

Lași să fiarbă încet, într-un vas acoperit, timp de 1 oră, amestecând din când în când. În ultimele 15 minute descoperi vasul și lași să scadă la cuptor, în cazul în care tocana este prea zemoasă.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE