1.Seara, pune carnea tăiată cuburi într-o cratiţă încăpătoare şi peste ea pune coaja de portocală (tăiată în 2-3 bucăţi mari), adaugă o ceapă şi un morcov tăiate rondele, usturoiul pisat, frunzele de salvie, dafin, cimbru şi pătrunjel, coriandru, ţelina feliată, puţină sare, un strop de piper, o lingură cu ulei şi tot vinul. Amestecă, acoperă cu un capac şi dă cratiţa la frigider pentru a se marina până a doua zi.
2.A doua zi, pune la fiert doi litri de apă. Taie kaizerul mărunt şi restul de cepe solzişori. Pune trei linguri cu ulei la încins şi căleşte ceapa până începe să capete culoare, apoi scoate-o pe o farfurie şi pune kaizerul şi bucăţile de carne împreună cu încă o lingură de ulei. Prăjeşte până se rumenesc bine pe toate părţile, apoi presară făină, apoi pune ceapa şi toarnă apa fierbinte şi sosul rămas în cratiţă şi restul mirodeniilor de la marinat. Acoperă şi lasă să fiarbă vreo trei ore, amestecând tocanita de vita cu ceapa si vin din când în când.
3.Când carnea s-a fiert, scoate ţelina, coaja de portocală şi potriveşte de sare.
Sfat: poţi adăuga şi sucul de la portocală pentru că frăgezeşte mai bine carnea.
1,5 kg de pulpă de vită (sau ceafa)
4 cepe roşii
200 g kaizer
1 morcov
1 ţelină
75 ml de vin roşu sec
2 linguri de făină
3 căţei de usturoi
3 frunze de salvie
1 foaie de dafin
1 legătură de pătrunjel
1 coajă de portocală
1 linguriţă de boabe de piper alb
1 linguriţă seminţe de coriandru
5 linguri de ulei măsline
2 cuburi de concentrat de vacă
piper
sare
Adaugă comentariu