Dulce, fraged și gustos, un preparat gătit lent, perfect pentru întreaga familie.
Vită cu morcovi
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 kg carne de vită, tăiată în bucăți mari
- 1 ceapă tocată
- 10 morcovi, tăiați în bucăți mari
- 2 linguri făină
- 500 ml bere Guiness
- 1 cub concentrat supă de vită
- un vârf cuțit zahăr
- 3 frunze de dafin
- 1 crenguță cimbru
- piure de păstârnac ( garnitură )
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 160 de grade.
- Se încinge uleiul într-o tigaie mare cu capac și se călește carnea până devine maronie.
- Când aceasta își schimbă culoarea, se scoate într-un vas separat, iar în aceeași tigaie se adaugă ceapa și morcovii până se rumenesc bine, apoi se presară făina și se amestecă.
- Puneți în vas carnea, cubul concentrat de supă și berea guiness.
- Asezonați cu sare și piper după gust.
- Presărați un vârf de cuțit de zahăr.
- Adăugați ierburile, acoperiți vasul cu capac și aduceți în punctul de fierbere la foc mic.
- Așezați vasul în cuptor timp de 2 ore și jumătate până când carnea este somplet fragedă.
- Serviți preparatul cu piure de păstârnac.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu