- Puneți carnea tocată într-o tigaie mare și sfărâmați-o cu o lingură de lemn.
- Adăugați 1 linguriță de sare și una de piper, apoi picurați niște ulei de măsline.
- Adăugați frunzele de cimbru și prăjiți carnea până când se rumenește amestecând des.
- Curățați ceapa roșie și tăiați-o în două.
- Spălați și curățați țelina și morcovii, apoi feliați-le cu ajutorul robotului de bucătărie și lăsați-le deoparte.
- Când tocătura începe să se rumenească, adăugați frunzele de rozmarin.
- Puneți cei 4 căței de usturoi zdrobiți în coajă și 6 linguri de sos Worcestershire.
- Amestecați bine, iar când carnea s-a acoperit de sos, adăugați legumele feliate și amestecați din nou.
- Micșorați focul la nivel mediu și mai lăsați carnea pe foc, amestecând des.
- Tocați mărunt pătrunjelul și puneți cea mai mare parte din el în tigaia cu tocană. Păstrați însă câteva frunze.
- Gustați și asezonați, apoi transferați tocana pe un platou mare pentru servit.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 500 g carne tocată de vită
- 2 fire cimbru proaspăt
- 1 ceapă roșie
- 2 morcovi
- 3 tulpini țelină
- câteva fire rozmarin proaspăt
- 4 căței usturoi
- 6 linguri sos Worcestershire
- 1 legătură mică pătrunjel proaspăt
Din categoria rețetelor super rapide, cu timp de preparare de 30 de minute, Jamie Oliver are o propunere ideală pentru gurmanzi.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu