- Puneți anghinarele într-o oală cu apă și sare.
- Aduceți în punctul de fierbere și lăsați-le să clocotească timp de 10 minute, până când se înmoaie.
- Scurgeți-le apoi eliminați frunzele exterioare iar cu ajutorul unei lingurițe scoateți miezul acestora și tăiați-l în 4 bucăți.
- Puneți din nou apă la fiert iar când aceasta începe să clocotească, adăugați bobul și lăsați-l pentru 1 minut.
- Scoateți bobul și adăugați prazul pentru 3-4 minute, adăugați spanacul și lăsați pe foc până se înmoaie.
- Într-o cratiță mai mare în care veți găti tocănița, adăugați câteva linguri de ulei și căliți ceapa pentru câteva minute, la foc mic.
- Adăugați supa de pui și mazărea, aduceți în punctul de fierbere și lăsați-le pentru 10 minute să clocotească.
- Așezați feliile de prosciutto deasupra, acoperiți cu un capac și lăsați așa pentru încă 5 minute.
- Adăugați prazul, spanacul, anghinarea și spanacul opărit.
- Lăsați toate legumele să fiarbă pentru 10 minute, la foc mic.
- Condimentați cu sare și piper după gust, iar la final adăugați menta și pătrunjelul tocate.
- Serviți preparatul cald.
Credit Foto: Fotolia/ sal
Poza principala
- 4 anghinare
- sare
- piper măcinat
- 350 g bob proaspăt, decorticat
- 6 fire praz, tăiat în bucăți
- 200 g spanac
- ulei măsline
- 1 ceapă, tocată
- 300 ml supă pui
- 350 g mazăre
- 4 felii prosciutto
- 1 mână mentă
- 1 legătură pătrunjel
O tocănița gustoasă și aromată este perfectă atât pentru masa de prânz cât și pentru o cină în familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu