Mâncăruri

Tocanita cu anghinare si mazare

  1. Puneți anghinarele într-o oală cu apă și sare.
  2. Aduceți în punctul de fierbere și lăsați-le să clocotească timp de 10 minute, până când se înmoaie.
  3. Scurgeți-le apoi eliminați frunzele exterioare iar cu ajutorul unei lingurițe scoateți miezul acestora și tăiați-l în 4 bucăți.
  4. Puneți din nou apă la fiert iar când aceasta începe să clocotească, adăugați bobul și lăsați-l pentru 1 minut.
  5. Scoateți bobul și adăugați prazul pentru 3-4 minute, adăugați spanacul și lăsați pe foc până se înmoaie.
  6. Într-o cratiță mai mare în care veți găti tocănița, adăugați câteva linguri de ulei și căliți ceapa pentru câteva minute, la foc mic.
  7. Adăugați supa de pui și mazărea, aduceți în punctul de fierbere și lăsați-le pentru 10  minute să clocotească.
  8. Așezați feliile de prosciutto deasupra, acoperiți cu un capac și lăsați așa pentru încă 5 minute.
  9. Adăugați prazul, spanacul, anghinarea și spanacul opărit.
  10. Lăsați toate legumele să fiarbă pentru 10 minute, la foc mic.
  11. Condimentați cu sare și piper după gust, iar la final adăugați menta și pătrunjelul tocate.
  12. Serviți preparatul cald.

  Credit Foto: Fotolia/ sal

Poza principala

tocanita_de_anghinare_si_mazare.jpg

  • 4 anghinare
  • sare
  • piper măcinat
  • 350 g bob proaspăt, decorticat
  • 6 fire praz, tăiat în bucăți
  • 200 g spanac
  • ulei măsline
  • 1 ceapă, tocată
  • 300 ml supă pui
  • 350 g mazăre
  • 4 felii prosciutto
  • 1 mână mentă
  • 1 legătură pătrunjel
O tocănița gustoasă și aromată este perfectă atât pentru masa de prânz cât și pentru o cină în familie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE