Home » Mâncăruri » Tocăniță cu dovleac și năut
Mâncăruri

Tocăniță cu dovleac și năut

tocanita cu naut si dovleac

Condimente și arome deosebite într-un preparat încântător.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid:

Poții: 4-6

Tocăniță cu dovleac și năut

Ingrediente:

  • 1 dovleac ( 1,2 kg )
  • ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 1/2 legătură coriandru
  • 40 g stafide
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță fulgi ardei iute uscat
  • 50 g amestec măsline
  • 400 g roșii la conservă tocate
  • 400 g năut la conservă
  • 1 cub concentrat supă legume
  • 300 g cușcuș ( pentru servit )
  • iaurt nastural

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 190 de grade. Cu ajutorul curățătorului de legume, decojiți dovleacul ( păstrați fâșiile ), apoi tăiați-l în jumătăți și eliminați semințele.
  2. Tăiați dovleacul în bucăți de 3 cm, așezați-le într-o tavă de copt și stropiți-le cu ulei.
  3. Asezonați-le după gust.
  4. Coaceți-le în partea de sus a cuptorului timp de 35-40 minute sau până devin aurii și ușor caramelizate.
  5. Între timp tocați cepele și plasați-le într-o oală încăpătoare cu un strop de ulei de măsline la foc mic.
  6. Tocați mărunt tulpinile de coriandru și adăugați-le în vas împreună cu stafidele și cea mai mare parte a scoțișoarei și a fulgilor de ardei iute.
  7. Gătiți totul acoperit timp de 20 de minute, amestecând frecvent și adăugând câțiva stropi de apă dacă este cazul.
  8. Când dovleacul este gata, răsturnați-l în oală și amestecați compoziția.
  9. Zdrobiți măslinele și scoateți sâmburii, apoi adăugați-le în oală împreună cu roșiile și năutul.
  10. Sfărâmați deasupra cubul concentrat pentru supă, turnați 500 ml apă clocotită, măriți flacăra și fierbeți totul pentru 40 de minute ( fără capac ) .
  11. În acest timp combinați fâșiile de coajă păstrate de la dovleac și  semințele de dovleac cu restul de scorțișoară și fulgii de ardei iute, plus un praf de sare și piper.
  12. Distribuiți-le pe suprafața unei tăvi și coaceți pentru 10 minute până devin aurii.
  13. Plasați cușcușul într-un castron, acoperiți-l cu apă clocotită, așezați o farfurie deasupra și lăsați-l să se înmoaie.
  14. Asezonați bine cu sare și piper și răsturnați-l pe un platou.
  15. Adăugați tocana de năut deasupra și serviți preparatul garnisit cu iaurt, frunze de coriandru și semințele cu coaja de dovleac crocante.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.