1. Dati carnea prin faina. Incalziti uleiul intr-o cratita, adaugati carnea si prajiti la foc mediu pana se rumeneste.
Adaugati usturoiul si jumatate din cantitatea de vin si amestecati. Turnati restul de vin si zeama de vita, pasta de tomate, cimbrul si condimentele. Aduceti tocanita la fierbere, puneti salotele, acoperiti si inabusiti, la foc mediu, pentru o ora.
2. Adaugati ciupercile si castanele, apoi fierbeti, neacoperit, pentru 30 de minute, pana cand salotele se inmoaie, iar sosul s-a ingrosat. Presarati peste tocanita patrunjel tocat si serviti.
600 g carne de caprioara, taiata cubulete
1 lingura faina
2 lingurite ulei
2-3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
300 ml vin rosu
300 ml zeama de vita
1 lingurita pasta de tomate
crengute de cimbru proaspat
sare si piper negru proaspat macinat
12 salote
250 g ciuperci
100 g castane comestibile, coapte si decojite
patrunjel, tocat
Pentru servire:
300 g cartofi + 1 morcov, fierte si zdrobite cu o lingurita de ulei
fasole verde sau salata
Adaugă comentariu