Chorizo, coaste de porc și fasole neagră pentru un preparat spectaculos.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 250 g fasole neagră, înmuiată pe timpul nopții
- 100 g bacon afumat, tăiat felii
- 500 g coaste de porc
- 3 cârnați chorizo, tăiați bucăți
- 500 g carne de porc tăiată în cuburi de 5 cm
- 3 cepe, tocate
- 4 căței de usturoi
- un vârf cuțit fulgi de ardei iute
- ulei de măsline
- 2 foi de dafin
- 2 linguri oțet din vin alb
Modalitate de preparare:
- Se plasează o cratiță mare cu capac pe sursa de foc și se adaugă șunca pe care o prăjiți până când se rumenește.
- Scoateți șunca însă păstrați grăsimea în tigaie.
- Frigeți carnea de porc, cârnații și coastele, în loturi dacă este necesar.
- Asezonați de fiecare dată cu sare și piper.
- Scoateți carnea și lăsați-o deoparte.
- Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
- Mai stropiți cu ulei de măsline dacă mai este nevoie și lăsați pe foc timp de 8 minute, sau până când se înmoaie.
- Adăugați în tigaie carnea, foile de dafin, oțetul din vin alb și fasolea scursă și clătită.
- Acoperiți cu 650 ml de apă și aduceți în punctul de fierbere.
- Când începe să clocotească, lăsați focul la mic, acoperiți și fierbeți timp de 2 ore, sau până când boabele de fasole sunt moi iar carnea este fragedă.
- Aceeași rețetă poate fi preparată la cuptor, timp de 3-4 ore la 160 de grade.
- Serviți alături de orez, sos de ardei iute și felii de portocală.
Aceasta este tocănița zilei cu fasole neagră și coaste de porc.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu