1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati carnea tocata de vita cu cea de porc. Intr-o cratita, incalziti uleiul, puneti carnea si rumeniti-o. Scoateti-o din cratita si lasati-o deoparte.
2. In aceeasi cratita, incalziti untul si adaugati usturoiul, prazul, morcovul si cartoful si caliti pana se rumenesc. Puneti iarasi carnea tocata in cratita.
3. Adaugati pasta de tomate, rosiile tocate, zeama de vita, sosul Worcestershire, frunzele de dafin si zaharul. Asezonati tocanita si amestecati. Inabusiti pana cand intreaga compozitie incepe sa se ingroase. Presarati si patrunjelul peste tocanita si amestecati.
4. Intr-un bol, amestecati painea cubulete cu untul topit si maghiranul. Presarati painea aromata peste compozitia de carne.
5. Dati toclanita a cuptor pentru 20-30 de minute sau pana cand painea de deasupra se rumeneste.
400 g carne tocata de vita
400 g carne tocata de porc
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita unt
2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
3 fire de praz, taiat
1 morcov mare, curatat si tocat
1 cartof mare, curatat si taiat
50 g pasta de tomate
400 g rosii tocate la conserva
500 ml zeama de vita
1 lingurita sos Worcestershire
2 frunze de dafin
1 lingurita zahar brun
sare de mare
piper negru
10 g patrunjel, tocat
4 felii groase paine ciabatta, taiata cubulete
2 lingurite unt, topit
2 lingurite maghiran
Adaugă comentariu