1.Lintea se inmoaie peste noapte in apa (sau macar 4-5 ore), se clateste si se pune la fiert.
2.Se prajeste ceapa, turmeric-ul și curry-ul in cele doua linguri de ulei de cocos timp de doua minute, se adauga ½ cana apa si se lasa sa fiarba aproximativ cinci minute.
3.Se adauga in tigaie cartofii dulci, ardeiul taiat si morcovii taiati rondele si se amesteca cu ceapa.
4.Cand lintea este aproape fiarta, se adauga compozitia din tigaie, plus supa de carne. Se completeaza cu apa, daca este nevoie (lichidul sa acopere compozitie).
5.Se lasa la fiert la foc mic pana cartoful dulce si morcovul se patrund usor cu furculita.
6.La final se adauga usturoiul pisat, ghimbirul, patrunjelul, sare si piper.
Text: Ina Trandafir, antrenor certificat de fitness/aerobic & functional training
400 g linte rosie
1 litru supa de legume (sau pui ori vita)
2 linguri ulei de cocos
1 ceapa mare
2 cartofi dulci
½ lingurita turmeric
Un varf de cutit curry
1 lingura ghimbir ras
2 catei de usturoi
1 ardei gras rosu
2 morcovi
Patrunjel
Adaugă comentariu