Home » Vegetarian & vegan » Tocanita de linte rosie cu cartof dulce
Vegetarian & vegan

Tocanita de linte rosie cu cartof dulce

1.Lintea se inmoaie peste noapte in apa (sau macar 4-5 ore), se clateste si se pune la fiert.

2.Se prajeste ceapa, turmeric-ul și curry-ul in cele doua linguri de ulei de cocos timp de doua minute, se adauga ½ cana apa si se lasa sa fiarba aproximativ cinci minute. 

3.Se adauga in tigaie cartofii dulci, ardeiul taiat si morcovii taiati rondele si se amesteca cu ceapa.

4.Cand lintea este aproape fiarta, se adauga compozitia din tigaie, plus supa de carne. Se completeaza cu apa, daca este nevoie (lichidul sa acopere compozitie).

5.Se lasa la fiert la foc mic pana cartoful dulce si morcovul se patrund usor cu furculita.

6.La final se adauga usturoiul pisat, ghimbirul, patrunjelul, sare si piper.

 

Text: Ina Trandafir, antrenor certificat de fitness/aerobic & functional training

 

www.sportaholic.ro

Poza principala

tocanita_linte_2_mica.jpg

400 g linte rosie

1 litru supa de legume (sau pui ori vita)

2 linguri ulei de cocos

1 ceapa mare

2 cartofi dulci 

½ lingurita turmeric

Un varf de cutit curry

1 lingura ghimbir ras

2 catei de usturoi

1 ardei gras rosu

2 morcovi 

Patrunjel

O reteta sanatoasa, de post, nutritiva si hranitoare.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.