Se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă usturoiul, chimenul şi boia de ardei.
Adăugăm carnea de mangaliţa tăiată în cuburi şi o frigem.
Stoarcem varza de zeamă, completăm cu puţină apă şi adăugăm la carne.
Condimentăm tocanita după gust şi călim carnea cu varza murată sub capac până la înmuiere.
Dregem tocăniţa cu smântână şi puţină făină. Se serveşte cu pârjoale de cartofi şi smântână.
Rețetele tradiționale din Ardeal au fost puse la dispoziția proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu, Vila Honor și Castelul Printul Vanator și Dracula.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.
1 kg carne de mangaliţa
10 dkg untură de mangaliţa sau ulei Arpis
2 cepe roşii
1,5 kg varză murată
3 dl smântână
2 ardei verzi
2 roşii
2 căţei de usturoi
3 linguri de făină albă Arpis
sare, boia de ardei dulce sau iute, chimen după gust
Adaugă comentariu