1. Indepartati grasimea de pe carnea de miel.
2. Topiti untul, alaturi de uleiul de masline, intr-o cratita.
3. Adaugati scortisoara, chimionul, coriandrul si ardeiul iute.
4. Puneti ceapa, usturoiul si ghimbirul si amestecati.
5. Adaugati mielul, taiat, si prajiti-l, pe ambele parti, pentru 2 minute.
6. Turnati zeama de legume, zeama si coaja de lamaie, frunzele de coriandru, aduceti la fierbere si micsorati focul. Fierbeti pentru 1,5 ore sau pana cand mielul se fragezeste, dar nu se indeparteaza carnea de pe os.
7. Intre timp, puneti gutuile taiate in destula apa pentru a le acoperi, adaugati mierea si fierbeti pana se inmoaie. Lasati tocanita deoparte.
8. Cand mielul este gata, scoateti-l din sos si lasati-l deoparte.
9. Adaugati zeama in care au fiert gutuile in sosul de la carne, apoi puneti sofranul si fierbeti pana incepe sa se ingroase toata compozitia. Asezonati tocanita cu sare si piper.
10. Puneti carnea si gutuile in sosul din cratita si fierbeti putin.
11. Serviti tocanita cu paste, orez si rosii cherry proaspete.
Tocanita:
2 kg cotlete de miel
150 g unt
30 ml ulei de masline
5 g scortisoara
5 g chimion
10 g coriandru macinat
1 ardei iute, tocat
4 cepe, tocate
6 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
5 g ghimbir macinat
800 ml zeama de legume
zeama si coaja rasa de la 2 lamai
frunze de coriandru
3 gutui, curatate si taiate in sferturi
60 ml miere
5 fire de sofran, inmuiat in putina apa calda
1 gutuie, taiata in cerculete, pentru garnisire
Adaugă comentariu