- Fierbe năutul, după ce a fost ținut pe timpul nopții la înmuiat.
- Taie ceapa fideluță și toacă tijele de țelină.
- Taie morcovul rondele.
- Într-o tigaie mai mare încinge uleiul, peste care adaugă curry-ul, ghimbirul ras, coriandrul, semințele de chimen și fulgii de ardei iute.
- Se adaugă ceapa și se lasă puțin la călit.
- După aceea se adaugă usturoiul, morcovul, țelina și năutul.
- Se stinge cu suc de roșii și apă cât să acopere alimentele.
- Lasă totul să fiarbă 15 minute.
- Se servește cu frunze de coriandru.
Credit foto: Fotolia/ Peteers
Poza principala
- 2 căni năut fiert
- 3 cepe
- 3 tije țelină
- 1 morcov
- 2 căței usturoi
- 1 lingură curry
- 1 lingură ghimbir proaspăt
- 1 lingură semințe coriandru
- jumătate linguriță semințe chimen
- jumătate linguriță fulgi ardei
- sare
- 300 ml suc roșii
- 3 linguri ulei măsline
Ce spui de această tocăniță aromată doar pe bază de legume.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu