1.Încinge două linguri cu ulei într-un wok (tigaie adâncă). Aurește ceapa tocată mărunt și adaugă morcovul dat pe răzătoarea mică. Adaugă roșiile uscate, chimenul, pasta de roșii și roșiile în suc propriu. Amestecă și pune mierea și paprica.
2.După ce a dat 1-2 clocote, pune năutul și o jumătate din lichidul din conservă și lasă să fiarbă, acoperit, un sfert de oră. Dă deoparte capacul și mai lasă să fiarbă 10 minute sau până scade sosul și capătă consistența dorită.
3.Servește tocănița de năut cu roșii pe felii de pâine prăjită.
240 g năut din conservă
4 roșii uscate
1 ceapă mare
1 morcov
2 lingurițe cu chimen măcinat
½ lingură cu pastă de roșii
120 g roșii tocate în suc propriu
2 lingurițe cu miere
1 linguriță cu paprica
8 felii de pâine
Ulei vegetal
Adaugă comentariu