1. Taie în bucăţi puiul şi spală bine fiecare bucată, apoi săreaz-o, pipereaz-o şi presară boia de ardei. Curăţă ceapa, usturoiul şi toacă-le cât mai mărunt.
2. Spală ardeii, îndepărtează cotoarele şi seminţele şi taie-i în fâşii subţiri. La fel taie şi bucăţile de kaizer.
3. Roşiile bine spălate taie-le cuburi mici. Încinge uleiul într-o cratiţă încăpătoare şi rumeneşte bine bucăţile de pui pe toate părţile, după care scoate-le pe o farfurie.
4. În grăsimea rămasă căleşte ceapa, usturoiul şi kaizerul, cam vreo două minute, apoi adaugă ardeii graşi. Căleşte puţin şi adaugă bucăţile de pui, roşiile, sare, piper şi vinul.
5. Dă focul la mic, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă tocanita de pui să fiarbă înăbuşit cam o oră. Toacă mărunt pătrunjelul şi presară-l peste pui după ce stingi focul. Tocanita de pui se serveşte imediat.
credit foto si text: Photoland/Profimedia
1 pui
4 cepe
2 ardei graşi roşii
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
4 roşii
100 g de kaizer
3 căţei de usturoi
100 ml ulei
100 ml de vin alb
1 linguriţă cu boia
1 legătură de pătrunjel
piper
sare
Adaugă comentariu