1. Feliază vânata și rumește-o într-o tigaie unsă cu ulei. La final, taie-le după prefeință.
2. Opărește roșiile și curăță-le de pielițe și cotoare, apoi taie-le cuburi.
3. Pune toate ingredientele (mai puțin lămâia) într-un vas cu capac, pe foc mic, vreme de 30 de minute. Amestecă ocazional.
4. Adaugă 1-2 feliuțe de lămâie și mai lasă să fiarbă descoperit 10 minute, până scade sosul. Poți servi tocănița de legume și rece.
Poza principala
Galerie foto
1 vânătă mare
4 roșii mari
3 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel verde tocat
1 linguriță cu paprica
1 lingură cu chimion pisat
60 ml ulei de măsline
85 ml apă
lămâie (opțional)
sare
Se numește zaalouk și este o tocăniță de vara de pe melaguri marocane, excelenta si pentru zilele de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu