1.Cu o seară înainte, pregăteşte marinada cu vin roşu, ceapă curăţată, cuişoare, mixul de condimente, ulei, sare şi piper. Amestecă bine şi adaugă cuburile de carne. Lasă la marinat la rece pentru 24 de ore.
2.Curăţă şi toacă ceapa rămasă. Curăţă şi toacă usturoiul. Încinge uleiul, adaugă ceapa şi usturoiul. Pune carnea scursă şi lasă să se aurească. Adaugă făina şi pasta de roşii. Amestecă bine. Adaugă condimentele. Lasă să fiarbă încet timp de 2 ore.
3.Curăţă şi toacă ciupercile champignon. Adaugă-le peste carne şi mai lasă pe foc o oră.
4.Între timp, pregăteşte piureul; curăţă, spală, decojeşte şi taie cartofii în bucăţi. Pune la fiert în multă apă cu sare timp de 20 de minute.
5.Scurge de apa în care au fiert şi toarnă laptele călduţ şi untul. Sărează, piperează şi pasează cu mixerul. Serveşte tocăniţa lângă piure.
Credit foto : Photoland/Profimedia
1 kg de ceafă de vită (cubuleţe)
250 g ciuperci champignon
750 ml vin roşu
1 lingură cu pastă tomate
2 cepe
4 cuişoare
2 căţei de usturoi
mix de condimente (cimbru, tarhon, busuioc)
3 linguri cu ulei
1 lingură cu făină
sare, piper
Pentru piureul de casă
1 kg cartofi albi
200 ml lapte
50 g unt sărat
nucşoară
sare şi piper
Adaugă comentariu