Arome grecești din slow cooker direct în farfurie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 linguri ulei măsline
- 450 g cepe mici, decojite și crestate în X
- 4 căței de usturoi mari, tăiați în jumătate
- 750 g pulpă de vită dezosată, tăiată în bucăți mari
- 4 foi de dafin
- 3 batoane de scorțișoară
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- 2 linguri oțet din vin roșu
- 450 g roșii decojite, date pe răzătoare
- 4 linguri piure de tomate
- un parf zahăr tos
- sare
- piper măcinat
- frunze de mentă sau coriandru tocate
- cartofi fierți pentru servit
Modalitate de preparare:
- Încingeți 2 linguri ulei într-o tigaie mare la foc iute.
- Adăugați cepele și reduceți flacăra la jumătate.
- Căliți ceapa timp de 3-5 minute, amestecând până încep să se rumenească.
- Adăugați usturoiul și mai amestecați 1-2 minute.
- Scoateți ceapa și usturoiul din tigaie și plasați-le în oala slow cooker.
- Încingeți restul de ulei, adăugați carnea și prăjiți-o aproximativ 5 minute până când se rumenește uniform pe toate părțile.
- Prăjiți în tranșe dacă tigaia nu vă permite altfel.
- La ultima tranșă de carne adăugați foile de dafin, scorțișoara, cuișoarele și nucșoara. Amestecați pentru a distribui aroma și adăugați oțetul și roșiile și amestecați până se evaporă oțetul.
- Când carnea este gata mutați-o în oala slow cooker.
- Puneți piureul de tomate cu 4 linguri de apă într-un recipient și amestecați până se dizolvă.
- Încorporați amestecul în oală.
- Adăugați zahărul și asezonați cu sare și piper.
- Acoperiți oala cu capacul și lăsați să fiarbă pe modul LOW aproximativ 7 ore, până când carnea este fragedă.
- Îndepărtați dafinul și scorțișoara.
- Completați cu sare și piper dacă mai este cazul.
- Serviți cu frunze de mentă și cartofi fierți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu