Tocăniță de porc, fiartă timp de 8 ore și aromată datorită ierburilor.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 750 g spată de porc, tăiată bucăți mari
- 400 g năut din conservă, scurs și clătit
- 400 g roșii la conservă
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 morcov, tocat mărunt
- 1 tulpină țelină, tocată mărunt
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 250 ml pastă de tomate
- 120 ml supă legume
- 2-3 linguri mentă uscată
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 lingură oregano uscat
- un praf zahăr tos
- sare
- piper măcinat
- frunze de pătrunjel tocate
- mămăligă pentru servit
Modalitate de preparare:
- Plasați carnea, năutul și roșiile în oala slow cooker.
- Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc iute și adăugați ceapa, morcovul și țelina.
- Reduceți focul la mediu și căliți legumele, amestecând continuu timp de 1-3 minute, până când se înmoaie ceapa.
- Adăugați pasta de tomate, supa, ierburile uscate și zahărul.
- Asezonați cu sare și piper și dați în clocot.
- Fierbeți timp de 3 minute, amestecând continuu până când lichidul scade cam o treime, apoi turnați amestecul în oală.
- Dacă mai este nevoie mai adăugați lichid, cât să acopere năutul.
- Acoperiți oala cu capac și fierbeți 8 ore pe modul LOW, până când carnea este fragedă.
- Adăugați sare și piper după gust.
- Presărați pătrunjel tocat și serviți alături de mămăligă.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu