Nicio masă fără pește! Tocăniță delicioasă și aromată.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă feliată subțire
- 1 praz, tăiat pe lungime și feliat
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 4 linguri vin alb sec
- 750 ml supă de pește
- 4 frunze de dafin
- 2 lingurițe mărar uscat
- 1 fâșie coajă portocală
- 600 g pește alb, fără piele și fără oase (dorada de exemplu)
- 350 g creveți cruzi, decorticați
- sos aioli
- sare
- piper măcinat
- frunze de pătrunjel tocate
- felii de baghetă prăjită pentru servit
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul într-o cratiță la foc iute.
- Adăugați ceapa împreună cu prazul și reduceți focul.
- Căliți, având grijă să amestecați frecvent, pentru aproximativ 2 minute.
- Adăugați usturoiul și continuați să căliți.
- Adăugați vinul alb și fierbeți timp de câteva minute, până când se evaporă.
- Încorporați supa, frunzele de dafin, mărarul și coaja de portocală, apoi asezonați după gust cu sare și piper.
- Turnați amestecul obținut în oala slow cooker.
- Acoperiți cu capacul și setați oala pe modul HIGH, timp de aproximativ 1 oră.
- Treceți oala pe modul LOW și adăugați peștele, acoperiți din nou cu capacul și fierbeți până când peștele este gata.
- Cu câteva minute înainte de a închide adăugați creveții și lăsați-i până își schimbă culoarea în roz.
- Încorporați 2 linguri din zeamă în sosul aioli, amestecând ușor, apoi încorporați sosul în supă.
- Completați cu sare și piper după gust și serviți.
- Presărați pătrunjel și serviți cu pâine prăjită.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu