1.Sotează în puțin ulei de măsline ceapa, cățeii de usturoi și ardeii grași tăiați după gust.
2.Când acestea s-au înmuiat, adaugă vinetele și dovlceii tăiați cuburi sau felii potrivit de groase, sărează și pipărează după gust.
3.Lasă 2-3 minute pe foc și presară oregano, adaugă roșiile și mierea. Dă focul mai mic și lasă să fiarbă 35-45 de minute sau până legumele s-au pătruns și înmuiat.
4.Servește caldă sau la temperatura camerei cu pătrunjel verde tocat.
credit foto: © Peredniankina – Fotolia.com
Sugestie. Pentru un plus de gust, adaugă în tocăniță, în momentul preparării, 100 g de măsline kalamata curățate de sâmburi. În acest caz, pune mai puțșină sare în tocănița mediteraneeană de vinete și dovlecei.
3 vinete mici
3 ardei grași
2 cepe
6 dovleci mici
500 g roșii tăiate
1 linguriță cu oregano uscat
o linguriță cu miere
ulei de măsline
pătrunjel verde
2-3 căței de usturoi
sare
piper
Adaugă comentariu