Home » Tocanita mediteraneeana

Tocanita mediteraneeana

1.Sotează în puțin ulei de măsline ceapa, cățeii de usturoi și ardeii grași tăiați după gust. 

2.Când acestea s-au înmuiat, adaugă vinetele și dovlceii tăiați cuburi sau felii potrivit de groase, sărează și pipărează după gust.

3.Lasă 2-3 minute pe foc și presară oregano, adaugă roșiile și mierea. Dă focul mai mic și lasă să fiarbă 35-45 de minute sau până legumele s-au pătruns și înmuiat. 

4.Servește caldă sau la temperatura camerei cu pătrunjel verde tocat.

credit foto: © Peredniankina – Fotolia.com

 

Sugestie. Pentru un plus de gust, adaugă în tocăniță, în momentul preparării, 100 g de măsline kalamata curățate de sâmburi. În acest caz, pune mai puțșină sare în tocănița mediteraneeană de vinete și dovlecei.

Poza principala

tocanita_fotolia_68281238_subscription_xxl.jpg_c_peredniankina_-_fotolia.com_mica.jpg

3 vinete mici

3 ardei grași

2 cepe

6 dovleci mici

500 g roșii tăiate

1 linguriță cu oregano uscat

o linguriță cu miere

ulei de măsline

pătrunjel verde

2-3 căței de usturoi

sare

piper

Cum dovleceii și vinetele sunt legume de sezon, încearcă această rețetă de tocăniță mediteraneeană.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.