Alternativa la chilli con carne, într-o rețetă delicioasă!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 1/2 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată
- 400 g carne tocată de vită
- 50 g pesmet
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță coriandru
- 1 1/2 linguriță paprika afumată
- 200 g orez basmati
- 400 g roșii tocate (la conservă)
- 400 g fasole roșie la conservă (scursă și clătită)
- 1 mână coriandru tocat pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o tigaie mare.
- Gătiți ceapa timp de 8-10 minute până se înmoaie, apoi se scoate din tigaie.
- Între timp, plasați carnea tocată, pesmetul, condimentele și pasta de ardei într-un bol, asezonați generos și amestecați bine.
- Formați din amestecul obținut, 20 de chiftele, de dimensiunea unei nuci.
- Se adaugă uleiul rămas în tigaie și prăjiți chiftelele timp de aproximativ 8 minute până sunt complet rumenite.
- Între timp, gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Plsați din nou ceapa în tigaie, adăugând roșiile, precum și un strop de apă.
- Se fierbe timp de 5 minute, apoi se adaugă boabele de fasole și se continuă fierberea timp de încă 10 minute, până când sosul s-a îngroșat și chifteluțele sunt gătite.
- Asezonați chiftelele, împrăștiați deasupra cu coriandru și serviți cu orez.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu