1. Toacă ceapa mai mare şi căleşte-o într-o lingură de ulei, cu un praf de sare într-o cratiţă mai mare. Când s-a aurit ceapa, adaugă fasolea, cu tot cu zeamă, chimionul şi bouquet garni.
2. Sărează tocanita, piperează după gust, acoperă şi lasă să fiarbă pe foc mic, acoperit, aproximativ 20 de minute. Când e gata scoate bouquet garni.
3. Între timp, taie pieptul de curcan fâşii, la fel şi ardeii (curăţaţi de vinişoare şi cotoare). Încinge 3 linguri cu ulei într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşte ardeii şi curcanul la foc iute, trei minute, amestecând des.
4. Răstoarnă totul în cratiţa cu fasole. Amestecă, acoperă cratiţa şi mai lasă pe foc încă 10 minute. Serveşte tocanita fierbine, cu pătrunjel verde tocat deasupra.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Dacă îţi plac mâncărurile picante, adaugă doi ardei roşii iuţi, din cei mici, sau o linguriţă cu boia iute de ardei.
1 kg piept de curcan
2 ardei graşi roşii
2 ardei graşi galbeni
1 cutie mare de fasole roşie
2 cepe
1 bouquet garni (pătrunjel, cimbru,, rozmarin, salvie, oregano, tarhon, prinse în buchet)
1 lingură de chimion
ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu