Impact mexican la cină?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 2 ardei iuți uscați
- 1 lingură ulei măsline
- 1 ceapa, tocată
- 4 căței de usturoi, tocați
- 1 linguriță paprika afumată
- 1 linguriță chimen măcinat
- 700 ml stock de legume
- 250 g roșii tocate
- 200 g creveți decorticați
- 300 g file de pește alb, tăiat în bucăți de 2 cm
- 300 g scoici
- 500 g cartofi noi, tăiați în jumătate și fierți
- sucul de la 2 limete
- felii de limetă pentru a servi
- avocado
- ceapă roșie feliată
- frunze de coriandru, tocate
- tortilla de porumb
Modalitate de preparare:
- Trageți ardeiul iute într-o tigaie fierbinte de prăjire pentru câteva secunde, apoi îndepărtați de pe sursa de foc.
- Înmuiați ardeiul în apă clocotită pentru 15 minute.
- Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu.
- Se adaugă ceapa și usturoiul, se asezonează după gust și se fierbe timp de aproximativ 5 minute sau până se înmoaie.
- Se adaugă paprika, ardeiul iute hidratat, chimionul, stocul și roșiile.
- Sotați timp de 5 minute, apoi pasați foarte bine într-un blender.
- Se toarnă compoziția înapoi în tigaie și se aduce în punctul de fierbere.
- Se reduce căldura și se fierbe timp de 10 minute.
- Atunci când este aproape gata se adaugă creveții, fileul de pește, scoicile și cartofii.
- Se pune un capac și se fierbe timp de 5 min la foc mediu-mare.
- Se adaugă sucul de liemtă și se servește cu felii de lămâie verde, avocado, coriandru, ceapă roșie și tortilla.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu