1.Călește puțin ceapa, tăiată solzișori, apoi adaugă pieptul de porc și cârnaţii tăiaţi în bucăţi. Lasă pe foc până ce carnea își schimbă culoarea.
2.Adaugă cartofii tăiaţi în cuburi și usturoiul în fâșii (oprește doi căţei de usturoi). Toarnă o cană cu apă și lasă pe foc, amestecând, până ce cartofii sunt aproape fierţi.
3.Pune în sos două boabe de ienibahar, cinci de piper negru și usturoiul rămas, zdrobit ca pentru mujdei. Toarnă o jumătate de cană cu apă.
4.Dă totul la cuptor, la foc potrivit, până când scade bine. Aromatizează cu pătrunjel.
credit foto: © Martin Turzak – Fotolia.com
Sugestie. Dacă ai o cană cu vin alb, folosește-l în loc de apă!
500 g piept de porc
3 cârnaţi afumaţi
2 cepe
1 căpățână mare de usturoi
8 cartofi
pătrunjel
ienibahar
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu