Home » Blog » Top 6 țări în funcție de bucătărie
Blog

Top 6 țări în funcție de bucătărie

bucatarii straine

Știm, nimic nu se compară cu mâncarea mamei. Însă oriunde ai călători, trebuie neapărat să guști din preparatele tradiționale specifice fiecărei țări și să încerci, pe cât posibil, tot ce are acea regiune să îți ofere în materie de ingrediente, arome și gusturi. Doar nu vizitezi Japonia pentru a mânca de la McDonald’s, nu? Așa că dacă încă nu știi ce țări se laudă cu cele mai delicioase și mai aromate bucătării, citește mai departe. Poate toate ofertele de vacanțe last minute Turcia vor părea și mai tentante.

Turcia

Mâncarea turcească reușește să combine cu succes bucătăria libaneză, greacă, balcanică și siriană, în timp ce își menține individualitatea și unicitatea. Iar cum mâncarea este luată foarte în serios în Turcia, nu vei găsi niciodată ceva care să nu îți placă. Ai de ales dintre baklava și humus (specifice Siriei), mousaka si gyros (specifice Greciei) sau borek si dolma (specifice Balcanilor), pe care le vei stinge cu o cafea delicioasă, atât de iubită în Turcia.

Vietnam

Chiar dacă pare o țară săracă, Vietnamul te va îmbia cu aromele asiatice absolut delicioase. Bucătăria vietnameză se bazează foarte mult pe pește și sosuri de pește, orez, ierburi aromate, fructe și legume. Iar după o masă bogată, nimic nu se compară cu o ca phe sua da, un tip de cafea specific vietnameză, cu lapte și gheață.

Grecia

Nicio țară nu se poate lăuda cu o bucătărie atât de diversă și delicioasă ca a Greciei. De la salate la mâncăruri calde și până la dulciuri și supe, Grecia te va impresiona cu siguranță cu sumedenia de gusturi și arome specifice. Însă dacă vrei ceva ieftin și bun, trebuie neapărat să încerci un souvlaki, mâncarea iubită de turiștii din întreaga lume. Îl găsești peste tot și îți garantăm că îl vei iubi.

Italia

Nimic nu se compară cu bucătăria italiană. Iar nouă ne e destul de greu să îți descriem în cuvinte cât de delicioasă și aromată e o pizza autentică. Culorile tradiționale ale Italiei (roșu, alb și verde) se combină superb și în mâncare, sub diferite forme. De la parfumatul busuioc și până la aluatul fraged și roșiile proaspete, toate aceste arome îți vor rămâne întipărite în minte și te vor face să vrei să vizitezi cât mai des Italia.

Pakistan

Fiind țară musulmană, în Pakistan nu se consumă carne de porc și alcool, deci toate felurile de mâncare integrează cu succes carnea de vită, pui sau pește, împreună cu legume și condimente parfumate. Îți va fi greu să le eviți, mai ales că fiecare fel de mâncare combină într-un fel sau altul curry, coriandru, paprika, usturoi sau ghimbir.

Japonia

Mâncarea japoneză este unică. Este, înainte de toate, o adevărată experiență pentru simțuri și nu o vei confunda sau uita niciodată. Cunoaștem prea bine gustul și aroma unui sushi, sashimi sau unagi, stinse la sfârșit cu o ceșcuță de sake. Însă în Japonia, mâncarea nu constă doar în ingrediente, ci se combină cu obiceiurile culturale care se îmbină atât de frumos cu ingredientele.

Sursă: Digital Work Force

Sursă foto: Pexels

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.