1. Într-un castron, amestecă laptele cu oul. Încorporează făina proaspăt cernută și un praf de sare. Aluatul astfel obținută lasă-l să se odihnească la rece 10 minute. Din compoziția astfel obținută coace 5-6 clătite.
2. Separat, amestecă energic brânza de vaci cu brânza nobilă (cu mucegai). Adaugă măslinele, boabele de porumb și ardeii tăiați în cubulețe. Potrivește gustul de sare și lasă la rece câteva minute, să se întrepătrundă aromele.
3. Unge clătitele cu amestecul de brânză și așază-le unele peste altele. Decorează cu puțină brânză rasă, cubulețe de ardei, boabe de porumb și frunzulițe de busuioc. Lasă la rece o oră.
4. Dacă nu-ți este pe plac brânza cu mucegai, înlocuiește-o cu telemea. Gustul final al acestui tort de clatite aperitiv va fi la fel de bun.
credit foto: Photoland/Profimedia
300 ml lapte
200 g făină
1 ou
sare
ulei
Pentru umplutură:
3 ardei grași
60 g măsline verzi
500 g brânză de vaci
150 g brânză nobilă (cu mucegai)
100 g porumb
busuioc
Adaugă comentariu