Home » Deserturi & băuturi » Tort Bailey’s de cartofi
Deserturi & băuturi

Tort Bailey’s de cartofi

1.Curăţă cartoful, taie-l cubuleţe şi fierbe-l cam 25 de minute până devine moale, apoi scurge apa şi pasează-l fin. Încălzeşte cuptorul la 180ºC.

2.Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle bătute, pasta de cartofi şi ciocolata topită, pe rând, amestecând încet. Presară făina, cacao şi praful de copt şi amestecă bine împreună cu laptele. Împarte aluatul în două şi pune-l în două tăvi (de preferat cu fund detaşabil) unse cu ulei. Dă la cuptor pentru 30 de minute, după care lasă-le la răcit.

3.Între timp, pregăteşte crema. Amestecă untul cu zahărul şi cu două linguriţe de apă caldă până obţii o pastă fină. Adaugă şi ciocolata topită împreună cu lichiorul şi amestecă foarte bine. Pune unul din blaturi pe platoul pentru tort, unge-l cu jumătate din cremă, apoi pune-l pe celălalt şi întinde restul de cremă.

4.Desenează pe o hârtie cerată frunze de trifoi, apoi pune ciocolata topită într-o pungă găurită la un colţ şi toarnă încet, pe conturul desenului. Las-o să se întărească. Decorează tortul cu aceste frunze.

Tort de nuci si cafea

Poza principala

tort_bailey_mica.jpg

1 cartof (150 g)

175 g unt degresat

175 g zahăr

3 ouă 

50 g ciocolată neagră

175 g făină

45 g cacao

1 linguriţă praf de copt

3 linguriţe de lapte praf

ulei

 

Pentru cremă:

90 g unt 

250 g zahăr

100 g ciocolată albă

1 linguriţă lichior Irish Cream Bailey’s

 

Pentru decor:

45 g ciocolată neagră 

Tort de ciocolata in straturi cu ganache de smantana

Ce poţi pregăti din cartofi, ciocolată şi lichior? Un tort delicios! Acceptă provocarea şi nu vei regreta!
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.