1.Curăţă cartoful, taie-l cubuleţe şi fierbe-l cam 25 de minute până devine moale, apoi scurge apa şi pasează-l fin. Încălzeşte cuptorul la 180ºC.
2.Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle bătute, pasta de cartofi şi ciocolata topită, pe rând, amestecând încet. Presară făina, cacao şi praful de copt şi amestecă bine împreună cu laptele. Împarte aluatul în două şi pune-l în două tăvi (de preferat cu fund detaşabil) unse cu ulei. Dă la cuptor pentru 30 de minute, după care lasă-le la răcit.
3.Între timp, pregăteşte crema. Amestecă untul cu zahărul şi cu două linguriţe de apă caldă până obţii o pastă fină. Adaugă şi ciocolata topită împreună cu lichiorul şi amestecă foarte bine. Pune unul din blaturi pe platoul pentru tort, unge-l cu jumătate din cremă, apoi pune-l pe celălalt şi întinde restul de cremă.
4.Desenează pe o hârtie cerată frunze de trifoi, apoi pune ciocolata topită într-o pungă găurită la un colţ şi toarnă încet, pe conturul desenului. Las-o să se întărească. Decorează tortul cu aceste frunze.
1 cartof (150 g)
175 g unt degresat
175 g zahăr
3 ouă
50 g ciocolată neagră
175 g făină
45 g cacao
1 linguriţă praf de copt
3 linguriţe de lapte praf
ulei
Pentru cremă:
90 g unt
250 g zahăr
100 g ciocolată albă
1 linguriţă lichior Irish Cream Bailey’s
Pentru decor:
45 g ciocolată neagră
Comentarii