Acest tort practic nici nu mai are nevoie de prezentare.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 12
Ingrediente:
- 250 g unt
- 250 g zahăr brun
- 300 g făină cu agent de creștere
- 4 ouă bătute
- 50 g nuci, prăjite și fin tocate
- 200 ml cafea instant ( răcită )
Pentru glazură:
- 500 g mascarpone
- 2 linguri zahăr brun
- pudră de cacao pentru decor
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
- Tapetați cu hârtie de copt 2 tăvi cu diametrul de 20 cm.
- Bateți untul cu zahărul până obțineți o textură cremoasă și se adaugă făina și ouăle amestecând continuu până se obține un amestec omogen.
- Încorporați nucile și jumătate din cantitatea de cafea.
- Distribuiți amestecul obținut în cele două forme pregătite.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 minute.
- Lăsați prăjitura să se răcească pe un raft de sârmă, timp de 5-10 minute.
- Îndulciți cafeaua rămasă cu restul de zahăr și presărați câte 4 linguri pe blat.
- Lăsați-le să se răcească complet.
- Cât timp prăjitura se răcește, preparați glazura.
- Combinați mascarpone cu 2-3 linguri de cafea și zahărul brun.
- Mixați pentru a obține un amestec cremos.
- Distribuiți o parte din acest amestec între cele două blaturi de tort.
- Folosind o spatulă răspândiți restul compoziției pe deasupra tortului.
- Decorați cu pudră de cacao.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu