Home » Tort cremos cu ciocolata de casa

Tort cremos cu ciocolata de casa

1. Preincalziti cuptorul. Amestecati apa fierbinte si cacaua pana ce amestecul se omogenizeaza. Adaugati laptele si esenta de vanilie. Separat, amestecati faina, bicarbonatul de sodiu si sarea, intr-un bol mai mare.

2. Amestecati untul, zaharul brun si zaharul obisnuit pana ce compozitia devine pufoasa. Adaugati ouale, unul dupa altul, si amestecati foarte bine dupa fiecare adaugare. Adaugati compozitiile de cacao si faina alternativ si amestecati dupa fiecare adaugare. Incepeti si terminati cu faina. Nu va faceti griji daca aluatul arata ca si cand s-ar separa.

3. Puneti aluatul intr-o tava de tort si coaceti timp de 1 ora pana cand acesta a crescut. Lasati blatul sa se raceasca in tava.

4. PENTRU CREMA: Topiti ciocolata de casa, alaturi de frisca la o temperatura joasa si adaugati esenta de vanilie. Lasati amestecul sa se raceasca inainte de a-l folosi.

5. Turnati crema intr-un strat gros peste tort si serviti.

Tort cu ciocolata de casa si capsuni

Poza principala

shutterstock_87917785_mica.jpg

350 ml apa fierbinte
180 g cacao
125 ml lapte
5 ml esenta de vanilie
280 g faina
7 g bicarbonat de sodiu
2, 5 g sare
250 g unt, la temperatura camerei
250 g zahar brun
150 g zahar
4 oua
CREMA DE CIOCOLATA:
300 g ciocolata de buna calitate, rupta in bucatele
250 ml frisca
5 ml esenta de vanilie

Cu un tort cu ciocolata de casa nu puteti da gres niciodata.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Am o nelamurire in legatura cu aceasta reteta: Va rog sa-mi spuneti care este temperatura de coacere si as mai dori sa stiu daca pot folosi praf de copt in loc de bicarbonat.
    Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  • Ne pare rau, Livia:( Temperatura este un 180 de grade si nu, nu inlocui bicarbonatul cu praf de copt, au alte proprietati, bicarbonatul este folosit mai mult ca sa lege tortul. Daca te mai incumeti sa faci reteta aceasta, mixeaza compozitia 10 minute incontinuu. Este unul din secretele pentru legarea blatului. Daca vrei, poti incerca alte torturi de ciocolata: . Te pupam:)