1. Cerne făina cu praful de copt, zahărul, vanilia, coaja rasă de lămâie într-un castron. Adaugă untul la temperatura camerei și un vârf de cuţit de sare.
2. Bate ouăle și încorporează-le în compoziţie, frământă cu mâinile aluatul. Învelește- l într-o folie și dă-l la frigider o oră.
3. Unge cu grăsime o formă de tort și tapetează cu hârtie de copt. Împarte aluatul în două și întinde foi potrivit de groase.
4. Așază prima foaie în tavă, inclusiv pe pereţii formei. Acoperă cu un strat subţire de biscuiţi măcinaţi și acoperă cu brânza amestecată cu zahăr și fulgi de ciocolată.
5. Acoperă cu alt strat subţire de biscuiţi măcinaţi și cu a doua foaie, apoi lipește marginile.
6. Unge cu gălbenuș bătut și dă tortul cu branza si ciocolata la cuptorul încins o oră sau până ce capătă o culoare aurie.
500 g făină
200 g zahăr
200 g unt
2 ouă + 1 gălbenuș
1 lămâie
1 linguriță cu esenţă de vanilie
1 linguriță cu praf de copt
sare
pentru umplutură:
600 g brânză de vaci
300 g zahăr
fulgi de ciocolată
biscuiti digestivi sfărâmaţi
Adaugă comentariu