Deserturi & băuturi

Tort cu branza si cirese

Ungeți și tapetați cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.
Amestecați biscuții și untul într-un bol și puneți amestecul în tavă sub forma unui blat.
Coaceți pentru 10 minute la 180 grade.
Scoateți blatul din cuptor și lăsați să se răcească.
Amestecați zahărul și amidonul de porumb într-un bol
Adăugați brânza de vaci și bateți totul cu mixerul până la consistența unei creme.
Adăugați ouăle și amestecați bine.
Adăugați treptat frișca și amestecați până la omogenizare, apoi încorporați semințele de vanilie și coaja de portocală.
Repartizați crema peste blatul de biscuiți și scuturați-o ușor pentru a nivela suprafața.
Introduceți tava la cuptor la 200 grade pentru 45 minute, până când se rumenește. Pentru a evita arderea, puteți acoperi cu o folie de aluminiu.
Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați să se răcească, apoi lăsați la rece 2-3 ore înainte de a fi servită.
Cireșele se pun într-o cratiță cu zahăr și puțină apă. Lăsați cratița pe foc mediu și fierbeți 10 minute.
Adăugați acest sos peste prăjitură după ce se răcește complet.
Presărați deasupra zahăr pudră.

Credit foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

cheesecake_cirese.jpg

150 g unt nesărat, topit
250 g biscuiți digestivi
115 g zahăr tos
3 linguri amidon porumb
900 g brânză vaci
2 ouă
115 g frișcă
semințele de la 1 baton de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la 1 portocală
Pentru compot:
400 g cireșe fără sâmburi
3 linguri zahăr tos
zahăr pudră pt decor

Prepară această prăjitură ce are la bază un ingredient dintre cele mai obișnuite și vei obține o prajitură absolut delicioasă.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE